Billinge Brukshundklubb bjuder in till
Grönt kort-utbildning den 20 april 2019!
För att kunna tävla i draghundssport är ett av kraven att man har GRÖNT KORT. Detta gäller tävlingsklasserna men inte i motion - och barnklasserna. Oavsett om man ska vara med och tävla eller inte så är det bra att ha deltagit i en Grönt kort-utbildning.
Utbildningens målsättning är att ge deltagarna teoretiska och praktiska kunskaper för att tävla med draghund och innehåller bland annat regler och bestämmelser, uppträdande på tävlingsplatsen, "sportmanship" samt nödvändig egenvård av hund.
Utbildningen omfattar dessutom massor av nyttiga tips även för den som vill motionera med hunden utan att tävla.

Den 20 april har vi en Grönt kort-utbildning i Billinge BK. En dag med en godkänd instruktör, som har god inblick i sporten. Efter kursen har kursledaren rätt att godkänna deltagaren för Grönt Kort.

Det blir en hel dag med mycket teori, men vi ser även på hundarna och utrustningen. Har du egen dragsele tar du med den. Det kommer finnas dogscooter och några midjebälten att få prova på med om du inte redan har detta.

Utbildare är Sussi Grönberg.

Utbildningsplats kommer att vara i Vinköl, strax söder om Skara. Där finns några boxar och hagar som hundarna kan turas om att vara i. Vi vill ha minst 10 deltagare och som mest 20 st, är intresset ännu större försöker vi anordna en kurs till snart.
Det finns plats för husvagn eller tält om du önskar komma kvällen innan.

Fika och lunch ingår.

Vi samarbetar med Västra Götalands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna              
                                     
Kontaktperson är Anette Lööv, anette.loov@outlook.com el 070 5918136

Anmälan ska göras senast 15 april.

Kursavgiften är 600 kr och betalas vid anmälan till Plusgiro 154 661-3 eller Swish nr 123 069 5841.  Ange ditt namn och ”Grönt kort”.

Välkommen!

Kursstart:
Ingen kurs planerad just nu